INFO medlemmer

INFO for  foreningens medlemmer og andre nysgerrige om

kørekort, møder, manualer, vedtægter, udstyr  m.v.

Efteråret 2023 havde vi ca. 35 medlemmer, hvoraf 5 er nøglemedlemmer.


Generalforsamling d. 21. april 2024 kl. 15 på NyGammelsø -

se referater nederst>>>


2020 - 2024.  Seneste nyheder nederst >>>

 

Tidligere år 2016 - 2019, se arkiverne i menuen.>>

Hvad sker der i 2020?

Sammen med HouseofMøn, deltager vi i en række Dark Sky projekter i løbet af året, Her vil blive sat fokus på lysforurening fra virksomheder og private, så vi dels bevarer nattemørket, og ikke mister vores fine Dark Sky certificering!

Siden indførelsen af LED-belysning, har vi  umiddelbart sparet en del energi, men det har desværre også medført en laaangt større lysforurening af nattehimlen, da vi nu opsætter alt muligt LED-lys alle vegne der stråler ud over landskabet og op i himlen :-(

Gadelamper er noget kommunen opsætter i samråd med borgerne, mens enkelte mener de selv må bestemme hvad de opsætter af gadelamper der lyser ud på offentlig vej, hvilket IKKE er tilfældet i flg. Færdselsloven, og som også kan være en udfordring for vores sarte certificering!!!

Du kan se lidt mere på vores egen side HER.

Skal vi have flere gadelamper og LED-projektører i det åbne land? NEJ TAK!

kilde: darksky.org

Maj 2020.

I 2016 bragte Sommermagasinet en fin artikel om observatoriet mens vi endnu var på modelstadiet, og Sigurd Bojesen har netop været forbi med kameraet for endnu en artikel til 2020 udgaven af det flotte magasin, hvor vi har en lille annonce bag i bladet med det store folde-ud kort.

Vores hjemmeside har fortsat et pænt besøgstal med godt 17.500 visninger om året:-)

Ole Ø. og Kenneth Lau Rentius har udnyttet "Corona-tiden" til at få gang i vores astro-fotografering, og nu har vi også en universal og justerbar holder til alle smartphones, så publikum kan få egne billeder med hjem:-)

Referat fra generalforsamling

aug.2020

Delvis Solformørkelse d. 10. juni 2021.

Trods indkaldelse og annoncering på vores forside, var det kun Ole Schou og formanden der dukkede op, men vi fik da en fin oplevelse og et par gode optagelser.

Vores nøglemedlem Kenneth Lau Rentius blev valgt til ny formand 25. april 2022.


Referatet fra Generalforsamling d. 25. april 2022

Flere af vore medlemmer har været ude med kameraet og fanget kometen Neowise C/2020 F3, som har været synlig på nordhimlen i juli måned.

Her optaget af Ole Schou.

Dansk space-video "Nat i Danmark" er  under udarbejdelse af den dygtige astro-fotograf Jakob A. Andersen fra Falster. Jakob har besøgt Møn flere gange med sine foredrag og fantastiske billeder, og nu har han taget springet videre og kastet sig over en video-serie med billeder man typisk kun ser fra store udenlandske aktører - bravo Jakob:-)

Link "Nat i Danmark" på Youtube

November 2020.

Vores seneste nøglemedlem Anna Dronkert

fra Holland fik taget "kørekort" her medio november. Anna drømmer om at blive astro-fysiker, og vil hermed indgå i rækken af et stigende antal kvindelige astro-fysikere på verdensplan.

Tillyke til ANNA:-)


NYE VAGTORDNINGER FRA  AUGUST 2022. Som det fremgår af forsiden, har vi nu lavet en vagtordning så alle, både gæster og medlemmer, skal melde deres besøg inden kl. 17 (vinter) og kl.18 (sommer) på dagen til vagthavende. Dette for at undgå forgæves kørsel for vagterne hvis der ikke dukker nogen op, samt sikre at vejrudsigten holder!

Overdragelseceremoni og 6års fødselsdag 19.november.2022.

Tidligere formand for AFFS Tom Axelsen yderst til venstre, overdrager den nedlagte forenings midler til os. I midten vores nuværende formand Kenneth LauRentius, AFFS seneste formand Poul Bredal, og vores stifter og tidligere  formand Ole B. Ørsted bagerst. Det blev til godt 14.000kr til vores slunkne kasse - tusinde tak til AFFS, og velkommen til nye medlemmer.


Formandens Julehilsen til medlemmerne.

December 2022

Formandens beretning og referat fra Generalforsamlingen 2023

Referat af generalforsamling april 2024

Har du kommentarer eller spørgsmål til medlemssiden, så kontakt venligst webmaster:

Ole B. Ørsted. Tlf: 38 719 718 el. mail: ole@lysbilledmager.dk

Omend siden kan vises på en smartphone, er den opsat efter visning på computer og tablets.